пʼятницю, 28 липня 2017 р.

НОВИНИ ІЗ СЕСІЙНОЇ ЗАЛИ



ПРИЙНЯТО РАЙОННУ ПРОГРАМУ
    Крім державних, в 2017 році продовжують діяти місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів, за якими надається додаткова компенсація (з місцевих бюджетів) по тілу або відсотках за «теплими» кредитами. На сьогодні працює 206 таких програм різного рівня в усіх регіонах України.

Депутатським корпусом Добропільської районної ради на 18 черговій сесії, яка відбулася 21.07.2017, було розглянуто і підтримано районну Програму з відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Добропільського району на 2017–2018 роки».

      Програма розроблена на виконання розпоряджень голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 30 травня 2016 року № 439 «Про затвердження Регіональної Програми з відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Донецької області на 2016 – 2018 роки» та від 03 листопада 2016 року № 952 «Про Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткове відшкодування частини відсоткових ставок за кредитами, в рамках Регіональної програми з відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Донецької області на 2016-2018 роки».
    Метою проекту рішення є створення ефективного механізму стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів населенням в побуті шляхом відшкодування з районного бюджету частини відсотків за кредитами, одержаними фізичними особами на реалізацію енергозберігаючих заходів, що зробить більш доступними кредити для населення району і буде сприяти більш масовому впровадженню енергозберігаючих заходів в побуті та в кінцевому результаті призведе до зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням у побуті.
  Мовою оригіналу:
«5.
Учасники Програми
Добропільська райдержадміністрація,
Добропільська  районна рада, окремі фізичні особи (населення)  Добропільського району
6.
Терміни реалізації
Програми


2017 - 2018 роки


7.
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для
реалізації Програми, всього:

100,0 тис грн.
у т.ч. 2017 рік – 50,0 тис грн.
2018 рік – 50,0 тис грн.
8.
Обсяг відшкодування річних відсотків за районною Програмою


Відшкодування відсоткової ставки у розмірі встановленому кредитним договором, але не більше 10% річних, в т.ч. за рахунок коштів обласного бюджету 10% річних відсоткової ставки, але не більше 2,0 тис грн. з розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку або одноквартирний житловий будинок, з районного бюджету решта відсотків, але не більше 2,0 тис.грн. в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку або одноквартирний житловий будинок.
Відшкодування відсоткових ставок за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється шляхом перерахування міжбюджетних трансфертів фінансовим управлінням райдержадміністрації отриманої субвенції з обласного бюджету виконкомам сільських та селищної рад на підставі зведеного реєстру.»
        Закликаємо мешканців району стати учасниками державної і місцевих програм енергоефективності (енергозбереження), залучитися до енергомодернізації своїх осель шляхом придбання негазових або неелектричних котлів та енергоефективного обладнання і матеріалів.