понеділок, 10 липня 2017 р.

Президент України схвалив посилення контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку



   Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 2081-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів», який був прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2017 року.
Закон спрямований на удосконалення правового регулювання забезпечення реалізації прав дітей, перш за все, соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок.

Документом вносяться зміни до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо розширення переліку категорій дітей, які мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок, зокрема, коштів державного і місцевих бюджетів, доповнення статтею про відповідальність посадових осіб дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.
Також Законом доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 166-25 «Неподання або подання не в повному обсязі відомостей для внесення до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей», яка передбачає відповідальність у вигляді накладення на керівника дитячого закладу оздоровлення та відпочинку штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.