четвер, 13 липня 2017 р.

Продовження навчального візиту. Робота "Прозорого офісу".



Ми продовжуємо ділитися враженнями від перебування у Вінниці секретаря Криворізької сільської ради Тетяни Гудзоватої. Ось що вона розповіла: «Другий день навчального візиту розпочався зі знайомства з міською владою. Перше, що запам’яталося та вразило це програма «Бюджет громадських ініціатив у місті Вінниці», обсяг якої визначається щорічно міською радою і складає до 1 % затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету. Ці кошти спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до Вінницької міської ради від громадян. Зараз вже приймаються проекти для реалізації у 2018 році, бюджет складає 7 млн. грн.
Найцікавішим став візит у «Прозорий офіс», який працює з 2008 року.
 Цю реформу у міській раді розпочав ще Гройсман, коли був на посаді мера міста Вінниця. Ніяких  кімнат, черг, всюди камери. Також є реєстрація електронної черги. На рецепції дівчата знають декілька мов та навіть мову жестів. Тут дуже лояльно відносяться до людей з вадами. Кожен кабінет пристосований до них: є пандус, є поручні, навіть вбиральня та термінал пристосовані для них. Щоб не було корупції, заяви на будь-яку реєстрацію приймають одні робітники, а рішення виносять інші. Після довготривалих та суперечливих перемов з відділом МВС, «Прозорий офіс» почав займатись реєстрацією автотранспорту та видачею прав. Дуже користується попитом виїзний прийом до людей з фізичними вадами. Щодня офісом приймаються від 700 до 1500 відвідувачів. Навіть дитяча кімната знаходиться в офісі, де дитина буде під наглядом. Я в захваті від Прозорого офісу, де влада поруч з народом і все робиться для народу.
Також міська влада тісно співпрацює з громадськими організаціями та волонтерами, як кажуть «все в інтересах розвитку міста». В цьому ми ще раз переконались поспілкувавшись з координатором програми «Екологічне місто». Волонтерам, які розробили цю програму, за два роки вдалося переконати населення міста в потребі сортування відходів у місті. А закінчилася наша екскурсія годинним шоу фонтана Рошен. Ми вражені».