понеділок, 10 липня 2017 р.

Радіти дітям, зустрічати щасливий погляд дружини, бути господарем на рідній землі його навчили батьки...

      В колі воїнів-інтернаціоналістів, депутатів Добропільської районної ради особливо привертає на себе увагу стрункий, підтягнутий, стриманий, з сивиною чоловік. Він людина від землі, фермер з селища Світле - Вадим Олексійович Мартов.
     Сьогодні Вадим Мартов відзначає свій ювілейний день народження і з цієї нагоди голова районної ради Тамара Бєлянкіна і голова Добропільської районної жіночої організації Людмила Наровілова завітали на робоче місце до ювіляра і привітали його з цим святковим днем.
     А ми пропонуємо разом згадати головні події життя Вадима. За плечима  50 років життя, не зовсім легких, та він не нарікає на свою долю.

   Сільські діти рано стають самостійними. Батьки рано вранці пішли на роботу, хлопець пробуджувався під звін будильника, допомогав сестрі зібратися до школи, за домашніми тваринами доглядав. Після уроків біг до батьків на ферму, щоб допомогти їм.
    Трудолюбивий, щедрий на доброту у відношеннях до людей, самостійний і працьовитий - таким перешагнув поріг Світлівської загальноосвітньої школи її випускник Вадим Мартов. З технікою на "ти" з дитинства. Вадим вирішує продовжити навчання у Слов'янському сільськогосподарському технікумі.
    А потім був Афганістан... Для нашого земляка це не була "чужа війна", бо гинули на ній не "чужі" хлопці, а близькі друзі. А ще йшли листи в Шибирган, Кандагар від коханої дівчини, яка довго і вірно чекала. І дочекалася... Зустріч була радісна зі сльозами на очах, обіймами, а потім весілля. І ось уже 27 років пліч о пліч йдуть подружнім життям Олена Володимирівна і Вадим Олексійович.
    Трудовий шлях Вадима Мартова складався з роботи водієм у Радгоспі; механіком і керуючим першого центрального відділення; головним інженером СТЦ "Земля і люди". Був він і приватним підприємцем, а з 2006 року стає головою фермерського господарства і по теперешній час обіймає цю посаду. 
Ліворуч на фото Наровілова Л.В., мама Вадима Мартова і донька
   Наш ювіляр людина врівноважена і доброзичлива. Він ініціатор і організатор багатьох добрих справ як у селі, так і в районі. Сільські жителі тричі обирали Вадима Олексійовича  депутатом районної ради.
   Він чудовий чоловік, турботливий батько трьох дітей, улюблений дідусь 2-х онуків. Радують своїми успіхами діти: донька Юлія працює юристом Добропільського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Ксенія в цьому році закінчила школу і мріє стати лікарем-стоматологом, син Вадим 2 роки навчається в центрі підготовки олімпійського резерву у м.Бахмут, він завзятий футболіст.
    Жити так, щоб кожний день був значущим і наповнений працею, щоб радіти дітям і зустрічати щасливий погляд дружини, щоб бути господарем на рідній землі, - так вчили батьки свого сина.
І Вадим Олексійович  виправдав довіру батьків,членів родини, односельців.
       Здоров'я, добра, тепла, щастя і високих врожаїв Вам, шановний ювіляре!