четвер, 13 липня 2017 р.

Мін'юст щомісяця перевірятиме реєстраційні дії у реєстрі нерухомості


    Міністерство юстиції України вирішило проводити щомісяця моніторинг реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Про це йдеться в наказі Міністерства від 30 червня 2017 року № 2245/7.
Відповідним наказом затверджено періодичність проведення моніторингу реєстраційних дій у реєстрах на друге півріччя 2017 року.

Мін'юст вирішив перевіряти щомісяця реєстри з метою за критеріями:
порушення строків, визначених Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»;
проведення реєстраційних дій у неробочий час;
відсутність у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань електронних копій документів, поданих для державної реєстрації, виготовлених шляхом їх сканування;
проведення реєстраційних дій на підставі судових рішень;
скасування (видалення) записів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.