неділю, 9 липня 2017 р.

У ДФС розповіли про переваги «Електронного кабінету платника»


«Електронний кабінет платника» - сервіс, який був розроблений та запроваджений Державною фіскальною службою України, та є альтернативною системою для формування та подання звітності.
В.о. Голови ДФС Мирослав Продан звернув увагу на забезпечення захисту даних користувачів сервісу. За даними ДФС на сьогоднішній день в «Електронному кабінеті платника» зареєстровано понад 8 мільйонів користувачів з більш ніж 70 країн світу.
Очільник Служби зауважив на запровадженні можливості отримання електронної довідки про відсутність заборгованості, яка потрібна для участі суб’єктів в тендерних процедурах.
Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів (АЦСК).
А у рубриці «Електронна звітність» на офіційному веб-порталі ДФС розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» (sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist).
У ДФС звернули увагу, що прийняття та обробка «Єдиним вікном подання електронної звітності» електронних документів (податкової звітності, податкових накладних та інших документів) здійснюється з використанням ЕЦП будь-якого АЦСК відповідно до чинного законодавства.
У планах ДФС виведення в електронний формат всіх адміністративних, консультативних, будь-яких інших послуг, які надає ДФС платникам податків, та впровадження електронного обміну інформацією з центральними органами влади, правоохоронними органами, а не лише здача користувачами звіту в електронному вигляді та отримання довідок.