вівторок, 4 липня 2017 р.

Як покращити бали ЗНО під час вступу до навчального закладу?



Право на освіту – це важливе право, яке закріплюється в Конституції України. Шляхом вступу за зовнішнім незалежним оцінюванням, кожен громадянин може реалізувати своє право на безкоштовну вищу освіту. 
Які чинники допоможуть покращити бали незалежного зовнішнього оцінювання під час вступу до навчальних закладів, розповів начальник Головного управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко.
Золоті медалі під час вступної кампанії вже не мають особливої ваги. Абітурієнтам слід більше звертати увагу на участь у міжнародних олімпіадах, Малій академії наук.

Участь в олімпіадах та призові місця враховуються саме у тому році, коли здається зовнішнє незалежне оцінювання. Також якщо олімпіада з фізики, то бали будуть враховуватися з фізики, гуманітарна наука – саме в гуманітарному предметі, який є у зовнішньому незалежному оцінюванні. Кількість балів за такого роду досягнення досить значна. Якщо це олімпіади, то 50, 40, 30 балів за перші три призові місця відповідно. Всі нагороди, які отримувалися до 11-го класу не враховуються, однак Міністерство освіти передбачає, що цей досвід приймальна комісія може вважати перевагою.
Під час проведення ЗНО абітурієнтів цікавить, чи можна перездати тестування. Якщо під час складання ЗНО не набрано достатньої кількості балів, то вдруге здати можна буде вже у наступному році.
Здавати під час додаткової сесії можна у виключних випадках. За умови, якщо ЗНО пропущено з поважних причин та надано відповідні документи, які це підтверджують. Це заява на ім’я директора Українського центру оцінювання якості освіти, копія паспорта, ідентифікаційного коду і головне - документ, який підтверджує наявність певних непереборних обставин, як, наприклад, стихійне лихо, бойові дії, інші факти. Регламентна комісія в такому випадку виносить рішення про можливість скласти ЗНО взяти участь  скласти тести.