понеділок, 10 липня 2017 р.

Ровесниця Донеччини



  2017 рік – рік  85-річчя від Дня створення  Донецької області, співпав з ювілеєм нашої землячки Герасименко Віри Михайлівни, підопічної відділення соціальної допомоги вдома, яка мешкає у мальовничому селі Завидо-Кудашеве Криворізької  сільської ради.
   Це  жінка, яка має 50 - річний трудовий стаж. Вона вийшла на поріг своєї оселі тендітна, худорлява, з ясними очима, посмішкою на обличчі, зібраним  в пучок волоссям - сама жіночність. Радісно відгукнулася на вітання директора територіального центру Болотової Маргарити Сергіївни, з вдячністю прийнявши вітальну адресу та квіти.

   На  питання: «Ви, задоволені своїм життям?» відповіла: «Так, дуже. Мій життєвий шлях був насичений цікавим. Я любила навчатися, на відмінно закінчила 3 вищих навчальних заклади. Це Дніпропетровський сільськогосподарський інститут за спеціальністю агрономія, Ворошиловградський фінансовий - економіст і Тімірязєвку - за спеціальністю педагогіка в області хімії. Працювала в Івано-Франківській області агрономом, у Львівському науково - досдідному інституті  завлабораторією, у Добропільській інспекції сільського господарства  агрономом по добривах. В ЦСУ – начальником сільськогосподарського відділу; 15 років - в господарстві Каніболоцького Олександра Івановича економістом, який разом з колективом мене в 70 років урочисто провів на заслужений відпочинок. В цьому році  я допомагаю уже правнучці навчатися у Харківській юридичній академії. Так що сумувати немає часу».
   В садибі Віри Михайлівни щедро спіє вишня, черешня,  весело розкинулися різнобарв’ям квіти; на невеличкому городі росте картопля та інші овочі. Впоратись по господарству їй допомагає помічниця - соціальний робітник Самофалова Ірина Михайлівна. Герасименко В.М. тепло відгукується про її допомогу і відношення до своїх обов’язків.
  В рік святкування 85-річчя від Дня створення Донецької області ми щиро вітаємо всіх земляків зі святом. Донеччина - край волі, край праці, край натхнення.
  Ми віримо, що наш народ іде вірним шляхом до забезпечення соціально-економічного розвитку області, підвищенні добробуту та соціального захисту громадян, відродження національних цінностей і гуманізму.
 Ми впевнені, що здолати труднощі нам допоможуть єдність, злагода і наполеглива праця жителів славетного Донецького  краю!!!




.