четвер, 3 серпня 2017 р.

Ровесники твої, Донеччино




           Правду кажуть: учителями не стають, ними народжуються. Хоча, звичайно - це не тільки Божий дар, а й дуже наполеглива та відпові­дальна праця. І серце, віддане дітям.
         Володимир Григорович Демчук, який мешкає в селищі Святогорівка, - це взірець істинного педагога. Педагога, який вчив не одне поко­ління дітей любити фізику та математику, подавав приклад високої моралі. Зараз вже й не перелічити, скільки випуск­ників випустив у світ широкий за 32 роки своєї вчительської праці. Кожного свого учня пам'ятає, пишається, бо для нього завжди було найважливішим прищепити своїм вихованцям кращі людські чесноти: доброту, милосердя, почуття справедливості.
           У далекому 1960-му молоде подружжя Демчуків приїхало працювати в Добропільський район. Він - фізик-математик, вона - учитель української мови та літератури. Педагогічну працю Володимир Григорович розпочав у Никанорівській ЗОШ, потім три роки відпрацював у Ганнівській ЗОШ, а в 1966 перейшов працювати в Святогорівську ЗОШ, якій віддав 26 років своєї діяльності. Вийшов на пенсію в 1992, маючи звання "Старший учитель" та "Відмінник народної освіти".
         Так, змінилися часи, змінилися підходи. Але справжній вчитель залишається вчителем назавжди. З ним радяться, його запрошують на урочистості, вітають. І, звичайно, найбільша нагорода для нього - вдячність учнів, їхня небайдужість.
        Щасливий Володимир Григорович не лише у вихованцях, яких вважає за своїх дітей. Щасливий він і у власних синах та онуках. Адже онука Тетяна є викладачем англійської мови в Донецькому національному університеті, який зараз знаходиться в м. Вінниця. А онук Вадим, який навчається в Харківському політехнічному інституті є одним з найкращих його студентів, запрошений на навчання в магістратурі в Австрії.
         А ще Демчук В. Г. є ровесником Донецької області. Тож хо­четься від усієї душі побажати йому здоров'я, невичерпного оптимізму і довгих щасливих літ.