пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

В Добропільській ОДПІ проведено зустріч з бізнес-спільнотою

    В Добропільській ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області з залученням фахівців підрозділів ГУ ДФС у Донецькій області території обслуговування Добропільської ОДПІ 17 серпня 2017 року в рамках «круглого столу» відбулась зустріч заступника начальника - начальника Олександрівського відділення Добропільскої ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Некрасової В.І. з представниками бізнес-спільноти.
   На зустрічі розглядалось найбільш актуальне для платників податків питання сьогодення - введення в дію СМ КОР та зупинення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН). Некрасова В.І. окремо зупинилась на механізмі функціонування СМ КОР, розповіла про критерії, яким мають відповідати податкові накладні для здійснення їх реєстрації у ЄРПН, повідомила, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної, платником податків на розгляд спеціально створеної комісії ДФС України може бути надано пакет документів з доказами реальності здійснення господарської операції, для прийняття остаточного рішення щодо реєстрації такої накладної або доведення до суб’єкта господарювання причин відмови. Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 567 «Про затвердження Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, та Вичерпного переліку документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 16.06.217 за № 753/30621.
      Також під час зустрічі платники податків отримали вичерпні відповіді на питання, які виникають на практиці по даній темі.
    На завершення зустрічі, Некрасова В.І. запропонувала платникам податків, у разі виникнення проблемних питань, звертатися для їх вирішення у межах компетенції до Центрів обслуговування платників Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області та її відділення і подякувала присутнім за увагу.
Джерело: Добропільська райдержадміністрація.