субота, 23 вересня 2017 р.

Мін’юст визнали найвідкритішим державним органом


Міністерство юстиції стало переможцем премії Open Data Award у номінації Open Data Government – за найвищі стандарти публікації відкритих даних центральними органами управління.
«Мін'юст визнали найбільш відкритим державним органом. Дякую усім працівникам Міністерства юстиції, завдяки щоденній та кропіткій роботі яких запроваджуються зміни. І дуже вдячний нашим друзям та партнерам Transparency International Україна, які номінували Мін’юст в цій категорії», - прокоментував отримання відзнаки Міністр юстиції Павло Петренко.
На його переконання, відзнака є заслуженою, оскільки за останні 3 роки командою Мін'юсту була проведена величезна робота для того, щоб такі поняття як відкритість та прозорість стали реальністю для нашої країни.
Зокрема, Мін’юст першим в Україні відкрив всі без виключення реєстри; запустив «Онлайн будинок юстиції», де українці можуть отримати всі послуги в режимі он-лайн без необхідності виходити з дому та спілкуватися з чиновниками; запустив повністю прозорі електронні торги арештованим майном Open Market (раніше - CETAM) та процеси децентралізації з передачею права надання послуг місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.
«Міністерство юстиції домоглося того, що Україна першою в світі законодавчо встановила вимогу компаніям вказувати свого реального власника. Ця інформація нині розміщується у відкритому доступі в бізнес-реєстрі. Наступним кроком у забезпеченні відкритості в цьому напрямку став запуск разом з Open Ownership та Transparency International процесу приєднання до глобальної бази кінцевих власників компаній», - додав очільник Мін’юсту.
Водночас він наголосив: ще не всі заплановані реформи здійснені, тож ця нагорода стане додатковою мотивацією продовжувати роботу над реалізацією подальших змін у сфері юстиції.

Джерело: http://www.ukrainepravo.com/news/ukraine/min-yust-viznali-nayvidkritishim-derzhorganom-/