середа, 27 вересня 2017 р.

Фея дитячих душ і сердець



    Як важливо кожній людині знайти своє місце в житті. І не має значення, який фах вона обере. Головне, аби справа, якій присвятила себе, стала улюбленою, дала можливість проявити всі свої найкращі якості і здібності – душевність і любов. Адже вихователь – це для малечі і друга мама, і вчитель. Це людина, котра розуміє і приймає світ дитинства. Щодня, ніби фея, поринає з дітьми у країну казки та фантазії.   
    Обрала професію вихователя і Світлана Вікторівна  Омельченко, яка  близько 9 років залишається їй вірною, працюючи вихователем   дошкільного навчального закладу №5 «Малятко» Святогорівської селищної ради.
       Саме велика любов до дітей і бажання з ними працювати привели Світлану  у  дитсадок №5, віддаючи дошкільнятам кожну частинку свого жіночого серця і неймовірне душевне тепло. Світлану  шанують батьки і поважають у колективі, яким успішно керує завідуюча Оксана Миколаївна Прокопенко, як ініціативного, творчого вихователя, який застосовує різні форми роботи з дітьми, впроваджує передовий педагогічний досвід. У роботі вона використовує наочні матеріали, посібники, різноманітні бесіди, психологічні ігри, вправи на релаксацію, прививає український народний фольклор.
    Світлана безупинно може розповідати про свою малечу, яку щиро любить, розуміє, як кажуть, розмовляє з ними на одній мові. «Дивлячись у розкриті дитячі оченята,  розумієш, що я для них цілий всесвіт, що я потрібна їм, а вони мені.  Як не любити цих чудових витончених дівчаток із заплетеними косами і бешкетників хлопчаків?», –  говорить Світлана.
      Наразі в молодшій  групі  вихователя - 20 вихованців: 15 хлопчаків і лише 5 дівчаток. Звичайно, це потребує від вихователя ще більшої відповідальності, витримки і працездатності. Адже потрібно знайти не тільки індивідуальний підхід до дитини, а й порозумітися з батьками. Кожен день, зустрічаючись вранці і прощаючись вечорами, не дозволяти їм ні на одну мить сумніватися в безпеці й любові до їхніх дітей. 
    Допомагають Світлані  у роботі колеги, з якими вона працює -  помічники вихователя Щітініна Тетяна Іванівна, Редько Лідія Василівна. Всі разом вони піклуються про малечу, вчать їх бути самостійними, чемними, проводять різноманітні заняття та розвивають найкращі їхні вміння. А діточки в них дуже талановиті. Цьому можна переконатися відвідавши будь-який захід, що проходить в групі чи  дитсадку. Вихованці  щороку беруть участь  у  святах «Золотої осені», «Родинному  святі», «Новорічних святах» та багато інших.    
     Велику допомогу в організації і проведенні свят надають батьки. Вони тісно співпрацюють з вихователем, адже разом дбають про всебічний розвиток своїх малюків. А ще й охоче самі навчаються та радяться, як краще виховувати дітей.
     Але не лише в щоденних професійних клопотах проходить життя вихователя. Адже вдома на неї чекають 3 красуні донечки, з якими  забуває і про втому, і якісь негаразди, що миттєво відходять на другий план. Адже для жінки немає нічого кращого в житті, ніж відчувати себе потрібною, ділитися теплом своєї душі і серця з оточуючими, та кожного дня отримувати у винагороду щиру любов своїх вихованців.