четвер, 7 вересня 2017 р.

Cхід-Eкспо 2017



   12-13 вересня 2017 року, Торгово-промислова палати України, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33
   Cхід-Eкспо 2017 – ініціатива для представлення малого та середнього бізнесу (МСБ) Донецької і Луганської областей з метою посилення активності бізнесу та створення робочих місць, налагодження економічних зв’язків та розповсюдження інформації про підприємницьку діяльність у регіоні. У ході заходу підприємці матимуть змогу знайти нових бізнес-партнерів та клієнтів, встановити прямі контакти з колегами у відповідних сферах з усіх областей країни,  диверсифікувати ринки збуту. Виставка Cхід-Eкспо 2017  забезпечить платформу для ділового спілкування фахівців та практиків з питань МСБ.
    Завдання Cхід-Eкспо 2017:
  • розвиток МСБ на Донбасі через розширення можливостей місцевих виробників та презентацію їх продукції;
  • зміцнення ділових зв’язків між Донбасом та іншими регіонами України;
  • формування позитивного іміджу Донбасу як регіону, який динамічно розвивається та генерує можливості для бізнесу.
  • створення робочих місць шляхом розвитку бізнесу виробників Донбасу та розширення їх потенціалу.
    Учасники: підприємці з Донецької та Луганської областей (понад 80 бізнесів), представники МСБ з усіх регіонів України, представники органів влади всіх рівнів та спеціалізованих установ, до компетенції яких належать питання розвитку МСБ, представники дипломатичних представництв та міжнародних організацій.
     Формат: виставка, панельні дискусії, тренінги, бізнес-консультації та майстер-класи від відомих фахівців та інші заходи, спрямовані на розповсюдження інформації та знань, що необхідні для розвитку бізнесу. Представники міжнародних організацій, програм і проектів міжнародної технічної допомоги та провідні експерти з питань МСБ надаватимуть інформацію про програми, послуги та ресурси для розвитку МСБ. Учасники заходу також матимуть змогу дізнатися про історії успіху підприємців, які отримали грант від ПРООН для розвитку власного бізнесу.
     Попередній досвід: у березні 2017 року Cхід-Eкспо 2017 було проведено у Краматорську і Сєвєродонецьку, участь у заході взяли понад 4 тис. осіб, 120 компаній місцевих виробників представили свою продукцію, 70% учасників встановили нові ділові відносини з партнерами, 110 студентів-волонтерів  отримали нові знання та практичні навички для планування професійного майбутнього.
     Довідково: Захід Cхід-Eкспо 2017 реалізується ПРООН в Україні за підтримки урядів Японії та Польщі. Партнерами проекту є Торгово-промислова палата України, Донецька та Луганська обласні державні адміністрації, Торгово-промислова палата Донецької області та Луганська агенція регіонального розвитку.
Додаткові матеріали:
Джерело:Управління зовнішньоекономічних відносин департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької облдержадміністрації.