середу, 25 жовтня 2017 р.

Чим живе опорна школа Шахівської громади?


   Заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко з робочим візитом відвідала Шахівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Метою візиту було вручення нагород учням, які брали участь у районному конкурсі малюнку до Дня Захисника України.  Треба відзначити, що школярі-першокласники були самими активними. Пять першачків:  Зоненко Родіон, Калашник Станіслав, Калашник Назар, Федосова Олександра і Шапко Майя (2 клас), отримали Подяки Добропільськоі районної ради, а роботи  Толпекіна Тимофія та Бодрої Олександри увійшли в десятку найкращих малюнків.

    Ірина Петрівна передала щирі слова вдячності від прикордонників Великоберезнянського загону учням, та повідомила, що вони створили галерею малюнків дітей Добропільського району. 
  Директор школи Галина Олексіївна Лягуша розповіла про те, чим живе опорна школа. Всі учні  зараз навчаються в приміщенні початкової ланки, в головному корпусі триває ремонт. Приємно вражають класні кімнати, світлі, з дотриманням всіх санітарних вимог. Наявність мийок з гарячою і холодною водою в кожному класі, туалети, гардеробна це також важливий елемент комфорту для сільських дітей. Нові зручні меблі, інтерактивні дошки, а також всі інші атрибути навчально-виховного процесу стимулюють до якісного навчання і саморозвитку школярів. Закуплено комп'ютерного обладнання на 6 мільйонів гривень. Тепер не тільки в предметних кабінетах будуть комп'ютери і мультимедійне обладнання, а і в кожній класній кімнаті. 
     В найсучаснішій спортивній залі є душові та гардеробні. До актової зали закуплено 100 м'яких стільців, мега екран та мультимедійна апаратура.    
   Харчування на даний момент є буфетним  і складається з соків та випічки, яку щоденно завозять постачальники. Шахівська громада виділяє на харчування учнів 15 гривень. Директор школи дуже вдячна місцевим депутатам  за те, що вони виділяють кошти в повному об'ємі на господарчі товари та санітарно-гігієнічні засоби. Важливим моментом є  що для дітей  з малозабезпечених сімей закуповуються канцелярські товари, таким чином створюються  умови для отримання знань  соціально незахищеної категорії учнів. 
  Галина Олексіївна з захопленням розповідала про тенісний корт, баскетбольний майданчик і футбольне поле з глядацькими місцями, які буде побудовано на шкільній території наступного року.
 Турбує директора тільки питання укладання договору на надання методичних послуг з районним відділом освіти Добропільськоі райдержадміністрації.                
   Сподіваємося, що ця проблема вирішиться найближчим часом. Все будується, розвивається, в цього освітнього закладу велике майбутнє.