понеділок, 16 жовтня 2017 р.

До Дня захисника України



Історія нашої держави сповнена різними подіями: як щасливими, так і трагічними. Не одне лихо спіткало нас: війни, Голодомор, пригноблення українців-великомучеників, які не втратили віри і йшли вперед. Сотні, тисячі полеглих заради кращого життя, за країну, за волю, за нас. Це вони - борці за щастя, за добро, за мир. Це ті люди, що українську землю люблять більше за власне життя!
Сьогодні наші серця сповнюють два почуття: почуття смутку і вдячності. Вдячності тим, хто воює за волю. Серед них і наш односелець - Балаба Андрій, який приступив до служби 30.11.2016 в м. Бахмут. На теперішній час Андрій Балаба молодший сержант 54-ої танкової бригади, водій машини медичної допомоги.

Все своє життя Андрій мріяв стати механізатором, а став захисником своєї держави. Ніякі негаразди, власне горе (рано залишився без мами, а нещодавно помер і тато) не зламали мужнього хлопця. Навпаки, він загартувався і зрозумів, що від нього і від його позиції залежить навчання в школі, спокій кожної родини, наше життя. Мирне сьогодення у нашому рідному селі стало можливим саме завдяки таким, як Андрій. Це сміливі, рішучі хлопці, які не бояться ворога, а йдуть до мети! Жоден з них не знає чи повернеться він додому, до рідних, який бій стане для нього останнім…
Тож давайте, лягаючи спати, будемо щоденно молитися, щоб Бог дав нашим захисникам і всім іншим здоров’я, миру, спокою.
Адже жити щасливо - це не чути свисту бомб, автоматних черг, не бачити плачучих матерів, а спостерігати за хмарами, які пливуть, за яскравим сонцем, слухати спів птахів і просто насолоджуватися кожною прожитою миттю.
Вкраїнський солдате! Спасибі за те,
Що ти зберігаєш наш спокій.
Нехай кожен день на небі цвіте
Жовто-блакитний промінь.
Ми впевнені: хлопці нас вбережуть
Себе наражаючи на небезпеку,
Нехай Божа зірка осяє їм путь
Солдате-герою, ми віримо в тебе!