вівторок, 19 грудня 2017 р.

Святий Миколай крокує із Заходу на Схід

   Сьогодні біля будівлі районної ради відбулося святкування Дня Святого Миколая "Святий Миколай крокує із Заходу на Схід", в рамках реалізації Програми національних обмінів.    
     Розпочалося свято з виконання народним вокальним ансамблем "Мрія" Святогорівського МБК духовного гімну "Молитва за Україну", музику до якої написав Микола Лисенко. Цей урочистий музичний твір, відомий також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» або як церковний гімн України.
      Вже багато років поспіль стало доброю традицією 19 грудня збиратися разом біля ялинки та здійснювати заповітні дитячі мрії. З цього дня  розпочинається районна благодійна акція "Віддай серце дітям".
       В цьому році ініціатори, районне керівництво і районна жіноча організація підійшли до  святкування  креативно. Вперше ялинка була встановлена на вулиці, біля будівлі районної ради, а не в приміщенні, і її прикрасою стали новорічні іграшки, які виготовлено дитячими руками в рамках конкурсу "Hand Made". 
     На свято завітали почесні гості з різних регіонів України. Реалізований проект Програми національних обмінів дозволив поділитися враженнями від нашого заходу з Ярославом Шукалем, головою Великоберезнянської районної ради Закарпатської області, Віталієм Гуменним, заступником голови Глибоцької районної ради Чернівецької області та Василем Паламаром, старостою ОТГ с. Іванків Скала-Подільської селищної ради Борщівського району Тернопільської області. Відвідали Добропільський район і наші колеги з Костянтинівської районної ради, на чолі з Ларисою Степаненко та Слов’янської районної ради з керівником виконавчого апарату  Світланою Косенко.
     Голова районної ради Тамара Бєлянкіна і перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Стебель привітали всіх зі святом та надали слово гостям із західних областей, які привітали всіх присутніх зі святом та висловили велику подяку за  запрошення. Василь Паламар у своїй промові, окрім вітальних слів, зазначив, що він приїхав на Добропільщину з великою місією від свого району. За ініціативи Тетяни Дяківнич та Ірини Харатін, які вирішили, що не можуть стояти осторонь подій, які відбуваються в Україні та закликали усіх приєднатися до акції «Україна моя вишивана», пан Василь привіз вишиту карту України, де кожний небайдужий українець, поклавши декілька символічних хрестиків, в єдиній спільній молитві підтвердить, що Україна єдина із Заходу до Сходу. Ця вишивана карта України буде й надалі мандрувати по Україні, а потім поїде в Європу і закінчить свій шлях у Ватикані.
    Завершився захід об'єднанням усіх присутніх у величезне коло біля ялинки. Кожний з бажаючих долучитися до акції "Віддай серце дітям", зняв з ялинки листівку-побажання від дітей Добропільського району. Отже, Святий Миколай продовжить свою ходу по району.