вівторок, 16 січня 2018 р.

Впровадження в роботу шкільної бібліотеки інноваційних форм масової роботи

     15 січня 2018 року на базі відділу освіти відбувся семінар шкільних бібліотекарів.
     Головним завданням бібліотек закладів загальної середньої освіти є створення умов для задоволення та розвитку інформаційних потреб учнів. Ефективною формою для задоволення цих потреб є прагнення бібліотекарів до оновлення форм і методів проведення масових заходів.

     Верем’єва Наталя Василівна, методист РМК, визначила основні аспекти щодо впровадження інновацій в роботу шкільних бібліотек як потреби сучасності. 
     Підвищенню інформаційної, освітньої, пізнавальної культури читача сприяють книжкові виставки та масові заходи, які постійно готуються та проводяться у шкільних бібліотеках. Іваніцька Людмила Вікторівна, керівник РМО шкільних бібліотекарів, поділилася досвідом щодо виставкової діяльності бібліотеки закладу загальної середньої освіти. 
     Учасники семінару розглянули позитивні приклади впровадження новітніх технологій у бібліотечну справу; обговорили проблеми, пов'язані із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій на практиці; отримали рекомендації щодо планування роботи у ІІ семестрі. 
  Джерело: Відділ освіти Добропільської райдержадміністрації.