вівторок, 20 лютого 2018 р.

Про об’єднані громади Глибоцького району


     В Глибоцькому районі створено три об’єднаних територіальних громади. Це Волоківська сільська об’єднана територіальна громада, Глибоцька селищна територіальна громада та Тереблеченська об’єднана територіальна громада. 
    Ознайомлення з життям Глибоцькій ОТГ розпочалося з села Червона Діброва. Староста Володимир Чоботар розповів про перспективи розвитку населеного пункту, а потім показав зроблену руками ентузіастів Червонодібровську Козацьку Січ. Планується на цьому місці проводити фестивалі та військово-патріотичні збори для молоді.
     Після цього делегація з Добропільського району ознайомилися з цікавим проектом громади села Михайлівка, який  реалізовано завдяки створенню сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу  «Добрі Газди».    
    Кооператив виграв грант і  створив сироварню. Тепер мешканці цього села і навколишніх сіл мають змогу реалізувати молоко по вигідним цінам і отримувати дохід для розвитку громади. Важливо відзначити, що цей проект впроваджується завдяки ініціативі молодого  старости Валентина Москалюка та місцевого депутата.
   На завершення знайомства з Глибоцькою об’єднаною територіальною громадою відбулася зустріч з головою громади Григорієм Ванзуряком. Він поінформував гостей про те, чим живе громада. В квітні місяці цього року відбудеться доєднання до громади ще однієї сільської ради.
   Особливий акцент в розвитку громади робиться на розвитку сіл - ремонтуються дороги, здійснюється освітлення вулиць, організовано вивіз сміття, створюються робочі місця, ремонтуються школи і дитячі садки. Глибоцька ОТГ є однією з найактивніших громад Чернівецької області з підготовки та реалізації проектів. Громада виграла грант в конкурсі проектів "Мери за економічне зростання" на суму 650 тис.євро, який буде направлено на збільшення інвестиційної прибавливості громади.