четвер, 22 лютого 2018 р.

Про візит делегації Добропільського району очима Глибочан

     16 лютого 2018 року в рамках реалізації Програми національного обміну до Глибоцького району завітала делегація органів місцевого самоврядування Добропільського району (Донецька область). Гостей з Донеччини зустрічали очільники району голова Глибоцької районної ради Петро Панчук та голова Глибоцької РДА Георгій Придій.
 Під час засідання колегії РДА урочисто було підписано меморандум про налагодження партнерських відносин і співпраці між Глибоцької районної радою Чернівецької області в особі голови районної ради Петра Панчука та Добропільською районною радою Донецької області в особі  заступника голови районної ради Ірини Стрепоченко.

    Під час засідання круглого столу голова райради Петро Панчук ознайомив гостей із історією Глибоцького району поділившись здобутками останніх років. Обговорено впровадження реформи по децентралізації, обміну досвіду із залучення інвестицій у громади, транскордонного співробітництва.
   Для гостей з Донецької області підготовлена досить насичена програма заходів.
 Після нетривалої участі у засіданні колегії райдержадміністрації відбулось спільне покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України» у селищі Глибока, далі ознайомлено із роботою контрольно-пропускного пункту «Порубне». Делегація гостей відвідала нещодавно відкриту Йорданештську ЗОШ, де відбувся флешмоб «Долоні миру та дружби», який полягав у обміні між учнями Глибоцького та Добропільського  районів контактних даних задля подальшої дружби під гаслом «Схід і Захід разом!». Після школи відбулось спільне покладання квітів до пам’ятного хресту загиблим воїнам ОУН-УПА в с. Купка, де директор центру туризму та краєзнавства Анатолій Дудка розповів про історію трагічних подій, які відбулись в даному місці. Домовлено про можливе перебування влітку цього року дітей з Допропільського району у наметовому таборі «Райдуга», який з 2014р. долучає до туристичних походів дітей із південної та східної України.
 Далі гостей чекає ознайомлення із Червонодібровською Січчю, сироварнею у селі Михайлівка, екскурсії у музеях с. Опришени, с. Старий Вовчинець, виїзди до сіл Стерче, Біла Криниця, Кам’янка, участь у богослужінні в церкві Княгині Ольга (смт. Глибока), об’єктів соціально-культурної сфери Волоківської ОТГ. Програма заходів розрахована на три дні.
Джерело: Глибоцька районна рада.