середу, 26 грудня 2018 р.

Новини з сесійної зали

    21 грудня 2018 року на черговій сесії районної ради депутати затвердили Програму "Шкільний автобус на 2019 рік".
   Організація регулярного безоплатного перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти і закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості до місць навчання, роботи і додому є складовою частиною забезпечення поліпшення освітнього рівня населення, що проживає у такій місцевості.

      Статтями 11, 13(п.4), 56 Закону України «Про освіту», статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту» передбачено забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і додому учнів, вихованців та педагогічних працівників за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів.
      У Добропільському районі за межею пішохідної доступності перебувають і потребують підвезення 49 відсотків учнів та дітей, які проживають в сільській місцевості.
      Метою Програми є:
- виконання вимог законодавства щодо забезпечення територіальної доступності учасникам освітнього процесу дошкільної освіти, повної загальної середньої освіти, додержання державних гарантій здобувачам освіти;
- підвищення освітнього рівня сільського населення;
- раціональне використання кадрового потенціалу педагогічних працівників закладів дошкільної освіти і закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості.
    Детальніше з Програмою можна ознайомитися за посиланням