вівторок, 29 січня 2019 р.

Проведено підрахунок мисливських тварин в угіддях Добропільського МРГ УТМР


охота1    В період з 26.01.2019 по 27.01.2019 в Добропільському районі за участі спеціаліста відділу регуляторної політики департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Балаклеєць А.І. було проведено облік численності мисливських тварин в угіддях Добропільського мисливсько-риболовецького господарства Українського товариства мисливців та рибалок.  
   Підрахунок проводився шляхом спостережень на підгодівельних майданчиках, «шумового прогону» у відповідних кварталах мисливських угідь, маршрутний підрахунок звірів по слідах на сніговому покриві та опитування місцевих жителів.
охота2
   Загальна площа мисливських угідь в Добропільськом районі складає 78796 га та ділиться на 8 єгерських обходів, площа охвачених обліком ділянок 26100 га, а саме на території: Святогорівської селищної та Добропільської, Нововодянської, Ганнівської, Золотоколодязької, Шилівської, Світлівської, Шахівської сільських рад.



охота3 














   За попередніми підрахунками, враховуючи, що з лютого 2015 року в угіддях не проводився сезон полювання - суттєво збільшилася численність лисиці та вовка, кабана, пернатої дичини (фазан, куропатки), зайця, косулі та інші.
   З настанням суворої зими стало нелегко не тільки людям, а й диким тваринам, що мешкають на Донеччиниі. Але відповідні єгерські служби не стоять осторонь, а всіляко підтримують фауну в цих непростих погодних умовах.
   Зима – сувора пора року для диких тварин. Багато джерел їжі вже вичерпалися або були засипані снігом. На щастя, ми можемо їм допомогти. Тварини проводять зиму по-різному. Багатьом із них доводиться переживати численні незручності. Життя тварин стане легшим, якщо люди допоможуть їм. Іноді людина може навіть врятувати їм життя.
  Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.