понеділок, 19 серпня 2019 р.

«День відкритих дверей» пройшов в селі Ганнівка

   В. о. начальника Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Н.Пітик та начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації О.Волошина провели «День відкритих дверей» у селі Ганнівка Добропільського району для представників органу місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, керівників установ, ветеранської та громадських організацій, мешканців села Ганнівка.

  В. о. начальника управління Н.Пітик розказала про основи пенсійного забезпечення в Україні та діяльність Добропільського об’єднаного управління ПФУ Донецької області, ознайомила присутніх з основними статистичними показниками. Особливу увагу звернула на питання легалізації трудових відносин. За допомогою аналітичного матеріалу надала рекомендації, з яких питань необхідно працювати для збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України та соціального захисту громадян.
 Під час заходу в.о. начальника управління закликала суб’єктів господарювання звернути увагу на розмір заробітної плати працівників торгівлі, керівників фермерських господарств, водіїв, адже кваліфікована праця не може бути оцінена на рівні мінімальної зарплати.
  Начальник відділу О.Волошина ознайомила учасників заходу з переліком послуг, які можуть отримати користувачі веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Пояснила, як можна контролювати власну нараховану заробітну плату, сплачені страхові внески та страховий стаж, отримати необхідні документи без звернення до управління фонду та інші.
  За допомогою відео-роликів показала жителям села, як користуватися новою послугою веб-порталу – звернення за призначенням та перерахунком пенсії “в один дотик”. Для цього потрібно мати сканкопії необхідних документів та заяву. У Пенсійному фонді усе це відпрацьовуватиметься автоматично.
  Після закінчення заходу в. о. начальника управління Н.Пітик провела прийом громадян. Чотирьом особам надані роз’яснення та консультації, одне звернення буде розглянуте з врахуванням даних пенсійної справи, про результат розгляду буде повідомлено пенсіонера за телефоном.
  Усі присутні отримали інформаційні листівки та буклети різної пенсійної тематики для ознайомлення.
 Джерело: Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.