пʼятниця, 1 листопада 2019 р.

За якою формою та який порядок подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ?


   Добропільський відділ адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області надає роз’яснення щодо порядку подання уточнюючого податкового розрахунку за ф. 1ДФ. 
   Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок).
   Уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання. Уточнюючий податковий розрахунок може подаватися як за звітний період так і за попередні періоди (п. 4.3 Порядку). 
  У разі подання уточнюючого податкового розрахунку у клітинці «Уточнюючий» проставляється відмітка (п. 3.1 Порядку). 
   Відповідно до п. 4.4 Порядку порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента. 
  Коригування показників розділ I: 
- для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати «1» - на виключення рядка; 
- для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати «0» - на введення рядка; 
   Коригування показників розділ II: 
   підрозд. «Військовий збір»: 
- для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір - виключення****» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію. 
   
   Крім того нагадуємо, що з 01.10.2019 вступили в дію нові рахунки за новим стандартом IBAN для сплати податків та зборів

Джерело: Покровсько-Добропільске управління ГУ ДПС у Донецькій області.