пʼятницю, 15 січня 2016 р.

Депутати вирішують проблему доріг




За ініціативою Добропільської районної ради 15 січня 2016 року відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності, соціально-економічного розвитку територій, благоустрою, ЖКГ, торгівлі та підприємництва, яке провів заступник голови комісії Микола Гапич, щодо стану доріг в Добропільському районі у зимовий період.
В засіданні прийняли участь голова районної ради Тамара Бєлянкіна, голова Добропільської райдержадміністрації Олег Кравчук, начальник філії «Красноармійський Автодор» Микола Добреля, начальник дільниці Ольга Горобець, керівництво району, селищний, сільські голови, депутати, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.  
Микола Добреля наголосив 

що незадовільний стан по розчистці доріг місцевого значення в районі склався у зв’язку з тим, що пріоритетом в роботі підприємства є розчистка доріг державного та обласного значення, відсутня достатня кількість снігоприбиральної техніки. До керівника служби надходило багато питань від депутатів , сільських голів, керівництва щодо можливості упорядкування хоча б аварійно-небезпечних ділянок на сільських дорогах по маршрутах шкільних автобусів.
Було досягнуто домовленості щодо забезпечення в найближчий час матеріалами для посипання складних дільниць доріг району . Микола Добреля звернувся до керівників сільгосппідприємств з проханням надання ними для розчистки важкої техніки (трактори, вантажні авто), та наголосив, що на даний час у Автодора є можливість компенсувати паливно-мастильні матеріали.
Багато нарікань у жителів району виникає щодо проблеми падіння старих дерев на автошляхи. Особливо гостро це питання стоїть в Шилівській, Криворізькій, Світлівській радах. Голови пропонують вирішення проблеми власними силами але їм заважають бюрократичні перепони.
Учасники засідання вирішили продовжити спільну роботу по забезпеченню утримання доріг в Добропільському районі. На наступному тижні запланована зустріч з обласним керівництвом державної служби доріг.