вівторок, 26 січня 2016 р.

Вітаємо з ювілеєм колишнього керівника Добропільського району



                      ДОНЕЦЬ Неллі Герасимівні  80 років.

 Народилася дівчина в с.Свободноє Волновахського району. В сім”ї було 4 дітей, 3 дівчат і 1 хлопець. В школі вона привертала на себе увагу: довгі чорні коси, голубі очі, співала, танцювала, була секретарем комсомольської організації. В характеристиці після закінчення школи було відзначено „Має неабиякі організаторські здібності”. І це визначило її долю.

         Після закінчення школи вчасно не видали паспорт /не було бланків/, пішла працювати в колгосп дояркою, потім стала ланковою.
         У 18 років її направили на навчання в Сталінську школу по підготовці голів колгоспів. Через рік перейшла в Костянтинівський сільськогосподарський технікум, пізніше закінчила Київську сільськогосподарську академію  за спеціальністю  агроном-економіст.
         5 років  Донець Н.Г. очолювала колгосп „Червоний хлібороб” Ясиноватського району. Була нагороджена орденом „Знак пошани”.
         В 1975 році вона очолила відстаюче сусіднє господарство „Рассвет”, уже через 3 роки воно одержало 1 млн.руб. чистого прибутку в рік.
         Нелля Герасимівна була нагороджена  орденами Трудового Червоного Прапора, Жовтневої революції, медалями.
         Вона була депутатом Донецької обласної ради 9 скликань, делегатом партійних з’їздів, членом Всесоюзної ради колгоспів.
         „Жінка – легенда”, так називали її в Ясиноватському районі.  
       А потім доля привела Донець Н.Г. в Добропільський район. «Землі багаті, люди прекрасні»,- так характеризувала вона наш край 8 років (1980-1988р.р.). Донець Н.Г. обиралась головою виконкому Добропільської районної ради народних депутатів.
   Скільки поїздок здійснено нею в Кабінет Міністрів України, Міністерство сільського господарства з метою залучення коштів у розвиток сільського господарства, соціальної інфраструктури сіл району. Люди завжди з вдячністю зустрічали її в селах.
Н.Г.Донець проживає у батьківському будинку в с.Новоселівка Ясиноватського району. Вона не пориває зв'язок з нашим районом.
25 вересня 2015 року вона приїздила на зустріч з ветеранами праці району «Заповідаємо творити добро!» в с.Ганнівку до 80-річчя Добропільського району. На згадку про зустріч вона повезла в рідне село чудовий рушник, який вишила Панасовська В.П. – одна з кращих вишивальниць району.