середу, 1 червня 2016 р.

1 червня — Міжнародний день захисту дітей



        Міжнародний день захисту дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято у 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, в Женеві. Вперше це свято відзначалося в 1950 році в 51 країні світу.
       Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. В Україні 1-го червня відбуваються різноманітні заходи, що підкреслюють увагу до дитячих прав і до формування гармонійної особистості.
         До цієї дати в бібліотеках району пройшли заходи: літературно-музичне свято «Я – дитина України вкраїнського роду» (центральна бібліотека)...

свято «Дитинства чисте джерело» (Новодонбаська бібліотека), літературно-музична композиція «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» (Новоукраїнська бібліотека), екскурсія «Чудова країна – Бібліотека» (Шевченківська бібліотека), відбулися заходи, які бібліотекарі організували разом з працівниками Будинків культури: спортивно-музичне свято «Дітям і квітам всміхається літо» (Вірівська бібліотека), конкурсно-розважальна програма «Відчиніть віконця свого серця назустріч дітям» (Ленінська бібліотека), свято «У маленьких очах відбивається світ» (Завидокудашевська бібліотека) та інші.
       Цей день - нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.