середу, 29 червня 2016 р.

Участь у Всеукраїнському молодіжному форумі



       25-26 червня делегація Добропільського району взяла участь у Всеукраїнському молодіжному форумі «Схід-Захід: міжрегіональне партнерство»  за запрошенням народного депутата Дмитра Лубінця.
    На форумі була молодь з Києва, Івано-Франківська, Луцька, Ковеля, Тернополя, Львова та всіх міст та районів Донецької області.
    Організатори запросили молодих громадських активістів, представників органів місцевого самоврядування та державної влади незалежно від політичних уподобань. На відкритті учасники форуму взяли участь у подіумній дискусії :«Громада для громади. Розширення можливостей міжрегіонального співробітництва у форматі: Схід і Захід разом».
      Після подіумної дискусії для присутніх були представлені презентації: Презентація проекту «Відкривай Україну» (фундація соціальних  інновацій «З Країни в Україну») – лектор Поліна Штерн. Презентація ФРІ – таборів (ВМГО «Фундація регіональних ініціатив») – лектор Руслана Коренчук. Презентація проекту «Молодь змінить Україну» (Благодійний фонд Богдана Гаврилишина) – лектор Роман Мельник та виступ тренера, медіа-експерта та керівника проекту «Школа медіа-патріотів» Євгена Бондаренко.

       Всі присутні з задоволенням послухали «Історію успіху» народного депутата Дмитра Лубінця. Народний депутат Ірина Суслова також поспілкувалися з молодіжним активом і була приємно вражена патріотичним настроєм молоді Донецької області.
26 червня представники молодіжних організацій підписали Меморандум про співпрацю. Після цього було проведено акцію «Я відпочиваю на Азові і тут безпечно».
       В цей же день делегація Добропільського району  долучилася до встановлення рекорду. Представниця Книги рекордів України Ганна Крисюк зафіксувала той факт, що в місті Урзуф 520 людей в вишиванках створили напис «Молодь за мир» розміром літер 10 метрів в висоту та шириною 70 метрів. З висоти пташиного польоту рекорд фіксувався зйомкою з безпілотника. Всім учасникам  дуже сподобався Рушник єдності Добропільського району, який за ініціативою голови районної жіночої організації Людмили Наровілової вишивали жінки кожної з сільських, селищної рад.
       Добропільська районна рада прийняла естафету форуму і разом з районною

держадміністрацією планують провести молодіжний форум на території Ганнівської сільської ради 12 липня 2016 року.
      Делегація Добропільського району висловлює глибоку вдячність народному депутату Дмитру Лубінцю за можливість прийняти участь в такому важливому і грандіозному заході, а також дякуємо за гостинність Першотравневу районну раду.