неділю, 26 червня 2016 р.

ЕЛЕКТРОННІ ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ – УЖЕ РЕАЛЬНІСТЬ



   З 06.05.2016 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі» щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області», яким достроково впроваджується система електронних державних закупівель Prozorro в Донецькій області.
Закон був прийнятий Верховною Радою 12 квітня 2016 року.
Реалізація пілотного проекту на території Донецької області була особистою ініціативою голови облдержадміністрації Павла Жебрівського.
Цим законом визначено, що місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та військово-цивільні адміністрації Донецької області здійснюють придбання товарів робіт та послуг із застосуванням електронних торгів.

Потреба у запровадженні електронної системи закупівель у Донецькій області обумовлена особливостями пов'язаними з проведенням АТО, спеціальними правами та обов'язками військово-цивільних адміністрацій, а також необхідністю максимально відкритого та публічного використання держсубвенцій на відновлення суб'єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання на території Донецької області, а також на їх соціально-економічний розвиток.
Відкриті тендерні процедури стартували у регіоні вже зараз, а не з 1 серпня 2016 року, як в інших областях. Донеччина першою приєдналася до запровадження прозорих запорогових закупівель одночасно з органами центральної влади.
            Головою облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації з приводу цього прийнято розпорядження від 21.06.2016  №499 «Про організацію електронних закупівель товарів, робіт і послуг», ознайомитися з яким можна за посиланням: