середу, 31 серпня 2016 р.

З початку року до місцевих бюджетів Донеччини надійшло майже 4,3 мільярда гривень





  За січень-липень 2016 року місцеві бюджети Донецької області збільшились на 4 мільярди 291 мільйон гривень, що в порівнянні з  аналогічним періодом минулого року більше на 43% або на 1,3 млрд. гривень. Зокрема, у липні поточного року доходи місцевих бюджетів склали 700 млн. гривень. 
  Найбільша частка надходжень до місцевих бюджетів припадає на податок на доходи фізичних осіб (66%). З початку 2016 року зібрано більш ніж 2,8 млрд. грн., що на 42% перевищує минулорічні показники.
           Наступною за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів області є плата за землю (12%). Так, від власників землі та землекористувачів надійшло понад 524 млн. грн. цього податку, що на 34% більше обсягу надходжень січня - липня 2015 року.
     Крім того, представники спрощеної системи оподаткування перерахували до бюджету більш, ніж 263 млн. грн. (6,2%), що на 53% більше аналогічного періоду минулого року.
         Також, з початку року спостерігається приріст надходжень до місцевих бюджетів в порівнянні з показниками минулого року акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, а саме на 34%. У 2016 році місцеві бюджети отримали майже 202 млн. грн. цього податку.
       Збільшення надходжень до місцевих бюджетів є результатом плідної співпраці працівників територіальних органів фіскальної служби Донеччини з платниками податків та органами місцевого самоврядування.
        Джерело:головне управління ДФС у Донецькій області.