понеділок, 8 серпня 2016 р.

Грудне вигодовування - ключ до сталого розвитку



          КЛПЗ «Добропільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» інформує, що з 01.08.2016 по 07.08.2016 в усіх амбулаторіях загальної практики сімейної медицини Добропільського району проведено Всеукраїнський тиждень грудного вигодовування «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку».

         Тема тижня грудного вигодовування 2016 року наголошує, що грудне вигодовування – це ключовий момент, який змушує подбати про важливість найкращого початку життя, про необхідність поважати один одного та піклування про світ, в якому ми живемо.
         Наказом головного лікаря від 20.07.2016 № 50 затверджено план заходів щодо проведення у Добропільському районі Всеукраїнського тижня грудного вигодовування.
         Протягом тижня лікарями загальної практики сімейної медицини проведено:
- бесіди з вагітними жінками та матерями новонароджених дітей щодо переваг грудного вигодовування;
- семінари на тему: «Підтримка грудного вигодовування дітей»;
- круглий стіл на тему: «Грудне вигодовування – найкращий початок життя, як запорука поваги один до одного та піклування про світ, в якому ми живемо».
         Всі лікарі загальної практики – сімейні лікарі та середній медичний персонал закладу пройшли підготовку з питань грудного вигодовування в рамках співпраці з Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), Донецьким медичним університетом ім. М.Горького та громадською організацією «Про мир», отримали свідоцтва консультантів з грудного вигодовування.
         В усіх амбулаторіях центру оформлені куточки: «Грудне вигодовування», розміщено плакати на підтримку грудного вигодовування дітей: «Грудне молоко – оптимальний захист для малюка!».