пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Вчитель - не просто професія, це покликання!



 Маючи поганих кравців, - не матимемо гарного одягу, поганих пекарів – їстимемо такий-сякий хліб, а якщо матимемо поганих учителів, то не буде в нас майбутнього.
Як говорять – земля тримається на праведниках, а сільська школа – на невтомних учителях. Можна лише  захоплюватися винахідливістю, працьовитістю, бажанню не відставати від часу та талановитістю вчителя Добропільської ЗОШ І – ІІІ стЯкимчук Євгенії Василівни.

Про цю людину можна говорити без зупинки. Вона прекрасно знає і любить свій предмет, а, найголовніше - всі свої знання вміло передає дітям. Дарує їм те, що може дати не кожен вчитель: світлу і променисту посмішку, радість від зустрічей, доброту і тепло своєї душі. Вона цілком присвячує себе роботі, віддає  всі душевні сили, всю свою теплоту і участь, щоб її учні розуміли, як необхідне в сучасному житті знання англійської мови. Її уроки завжди різноманітні, на них  панує тепла атмосфера. А улюблений 11 клас бере участь у всіх шкільних святах, змаганнях і конкурсах, завжди домагається успіхів, тому що відчуває підтримку з  боку класного керівника. Вона строга і добра одночасно,поряд з нею ніби заряджаєшся позитивними емоціями. Тільки творчий учитель, творча особистість, може навчати й виховати творчу особистість учня. А для цього Євгенія Василівна з легкістю переглядає свої вміння, перебудовує свою роботу з учнями відповідно до вимог сьогодення. А вимоги сьогодення: новизна, інновація, в яких її вихованці повинні бути компетентними.В спілкуванні  з батьками в будь-якій ситуації  намагається знайти компроміс.
Бути вчителем – високе покликання. Праця вчителя нелегка: це відповіді на тисячі «чому», це гори різноманітної літератури, це кілометри шляху, пройдені по класній кімнаті, це кілограми зошитів, це радість спілкування з учнями, це гіркота свого безсилля в якийсь момент, це нескінченний пошук досконалості у всьому, прагнення дійти «до самої суті».  
Професія вчителя – вічна професія. І поки існують діти, їм потрібні наставники, учителі, майстри своєї справи, ті, про яких кажуть: « Вчитель від Бога», такі як Якимчук Євгенія Василівна.