понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Відкриваємо нову рубрику "До свята чуйних та добрих сердець!"

       Сучасний шалений темп життя, мабуть, не залишає часу людям зайвий раз відвідати своїх рідних людей похилого віку. Ось і поспішають щоранку до них на допомогу соціальні працівники територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) Добропільського району.
    На перший погляд, робота соціальних помічників непомітна. Всі клопоти в основному проходять за закритими дверима в будинках підопічних.
   Це і в магазин сходити, прибрати в оселі, проконтролювати наявність і прийом лікарських препаратів, оформити субсидії на житло, оплатити комунально-побутові послуги та багато-багато ще різних справ зробити.
   І кожному треба приділити увагу, вислухати, підбадьорити, поспівчувати. Літні люди потребують до себе підвищеної уваги і часом бувають навіть примхливі, тому соціальному працівникові доводиться не лише справлятися з побутовими труднощами, але і бути трохи психологом, щоб знайти підхід до своїх підопічних і обійтися без конфліктів.
   Але сил і терпіння вистачає на все. Наші соціальні працівники – жінки енергійні, витривалі і життєрадісні, навіть у важкі хвилини не сумують.
   6 листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери, з цієї нагоди Добропільська районна рада відкриває рубрику, в якій протягом тижня ми будемо розповідати про тих, чия праця є однією з найважливіших, адже вони допомагають людям.