четвер, 13 жовтня 2016 р.

До Всесвітнього Дня сільських жінок



       15 жовтня в світі відзначається Всесвітній день сільської жінки. В Україні близько 8 мільйонів жінок проживають в селі. Життя в селі значно відрізняється від міського. Але сільська жінка встигає і працювати, і поратися по господарству, і виховувати дітей. Ми хочемо розповісти про жінок Добропільського району різних професій.
      Перша наша розповідь про чудову сільську жінку  Броваренко Галину Вікторівну, завідуючу дитячим дошкільним закладом «Калинка» Криворізької сільської ради.
      Вже 25 років  вона працює керівником  цього ДНЗ. Галина Вікторівна пам'ятає старий будинок з пічним опаленням, без зручностей, в якому вона почала працювати. Скільки турбот, енергії пішло на облаштування нової будівлі, щоб зробити свій дитячий сад рідною домівкою для сотень сільських дітей.Подвір'я потопає в зелені, дитячі майданчики, як казкові будиночки.
      У приміщенні дитячого садка обладнана світлиця в українському стилі, відкрито дитяче кафе, картинну галерею. Вихованці дитячого садка – активні учасники всіх районних свят «Дитинство співає», «Чарівні фарби», «Розумники і розумниці», «Всезнайко», «Добропільські дзвіночки»  і часто перемагають у цих конкурсах. Діти виховуються на традиціях українського народу, знають багато українських пісень, колядок. Дитячий садок став своє рідним культурним центром на селі, сюди з великим бажанням йдуть і батьки, і жителі села.
      Відповідальна, працьовита, віддана своїй справі, ініціативна і енергійна, так характеризують Галину Вікторівну односельці, колеги.
     13 років Галина Вікторівна очолює первинну жіночу організацію Криворізької сільської ради, член координаційної ради районної  жіночої організації.Важко порахувати всі свята: «Жінка року», «Неповторна материнська доля», на яких Галина була ведучою.  Скільки жіночих доль вона розповіла, скільки чудових пісень заспівала. А скільки років вона голова виборчої комісії в с. Завидо-Кудашеве. Понад 20 років вона - член виконкому Криворізької сільської ради, завжди має свою точку зору, вміє її відстояти, захищає інтереси людей різних категорій.
     За активну життєвої позицію, професіоналізм та активну участь у громадському  житті Броваренко Г. В. нагороджена грамотами Президента України, облдержадміністрації, обласної організації Спілки жінок України, обласного управління та районного відділу  освіти.
      З чоловіком Миколою Галина створила чудову сім'ю. Виросли сини Сергій та Володимир. Як рідну дочку прийняли  невістку, дружина старшого сина швидка і винахідлива, не встигнеш за нею. 2-х  онуків дочекалися: Анастасія співуча, як бабуся, Ванюша серйозний, як дідусь. Не чають душі у своїх онуках дідусь і бабуся.
     Ось така вона - наша сучасна сільська жінка, якій до всього є справа, яка вміє боротися за своє щастя на землі!