четвер, 27 жовтня 2016 р.

Діалог влади і громади

     В Золотоколодязькій сільській раді відбулась зустріч  представників районної та сільської  влади та жителів громади. Районну владу представляли: голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов, голова районної ради Тамара Бєлянкіна, керівники відділів райдержадміністрації та районних служб, правоохоронних органів, військомату, засоби массової інформації.

     Начальник пенсійного фонду Олег Гулан  надав роз’яснення, щодо існуючого порядку оформлення документів для отримання пенсії, про перелік документів та відповів на інші задані питання.
  Багато питань стосувалось субсидій, в основному вони носили індивідуальний характер, тому їх взято на контроль для вирішення. Треба зазначити, що є проблеми по виплаті нарахованих субсидій, яка вирішується на державному рівні.
    Людмила  Литвинова – заступник начальника управління соціального захисту повідомила, що на теперішній час розглядаються заяви про надання субсидій, які надійшли в управління до червня місяця поточного року.

   Людей хвилювали питання транспортного сполучення, стану доріг, незаконного користування земельними ділянками, відсутність дільничного інспектора, медичного обслуговування, що свідчить про підвищення активності населення , їх зацікавленість у поліпшенні  життєвих умов на селі.
   Однак деякі  актуальні питання відносяться до рівня державного значення. Так, наприклад,  дорога , так звана «Бамівська» на теперішній час не знаходиться на балансі будь-якого відомства. Тому і відремонтувати не можливо до тих пір, поки на державному рівні не буде розроблено порядок постановки таких доріг на баланс.
    Не оминули  питання об’єднання громад. Це питання чекає обговорення серед населення  і останнє слово буде за ними.