неділю, 30 жовтня 2016 р.

«Правопорядок» у дії. Мери трьох міст Донеччини передали поліцейським службові автомобілі


      На цьому тижні в обласному главку поліції відбулось урочисте вручення авто, які представники органів місцевого самоврядування Бахмута, Дружківки та Мирнограду виділили для підрозділів поліції у своїх населених пунктах. Це перші результати комплексної взаємодії громади та поліції в рамках програми «Правопорядок», яка передбачає участь місцевої влади в оснащенні та матеріально-технічному забезпеченні підрозділів поліції.
    Особливо гостро необхідність такої допомоги постала з окупацією населених пунктів Донеччини та майже повного знищення правоохоронної системи у регіоні. Тому начальник ГУНП в Донецькій області доклав чимало зусиль, аби місцева влада не стояла осторонь від нагальних проблем поліцейських, які оберігають їхній спокій в зоні проведення антитерористичної операції. І така взаємодія дала результати. Керівники Бахмута, Дружківки та Мирнограда одними з перших відгукнулися та розпочали активну співпрацю з поліцейськими. 
 - Ви дійсно перші, за вами йдуть інші міста. Поліція Донецької області була повністю зруйнована, у листопаді 2014 року фактично не мала автотранспорту. Більша частина техніки була втрачена. Не було зброї, обмундирування. А зараз за вашої допомоги, допомоги Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції ми майже повністю відновилися. Цей рік вирішальний, - наголосив В’ячеслав Аброськін.  

   Ключі від службових автомобілів керівникам Бахмутського відділу, Мирноградського та Дружківського відділень поліції вручив голова райдержадміністрації Бахмутського району Володимир Бохонов, секретар міської ради міста Дружківка Ірина Бучук та міський голова міста Мирноград Олександр Брикалов. 
   - Не може бути якісної роботи поліції без взаємодії з органами виконавчої влади. Необхідна взаємодія на місцях та підтримка нової сучасної поліції. Автомобілі – тільки одна з програм, яку можна розвивати. Це може бути й співробітництво з надання поліцейським-переселенцям службового житла, - зауважив Володимир Бохонов. 
    Ірина Бучук зазначила, що місцева влада Дружківки підтримує активний зв’язок зі своїми поліцейськими, знає про ті проблеми, які має їхнє територіальне відділення поліції, та готова й надалі надавати їм допомогу. 
     - Мета у нас одна – аби на вулицях наших міст був порядок, аби мешканці були впевнені у своїй безпеці й бачили, що у містах, в області є міська влада, є поліція, - звернувся до поліцейських Олександр Брикалов. Він підкреслив, що вручення авто - не остання допомога з боку влади Мирнограду у рамках програми «Правопорядок». 
     Генерал вручив Подяки представникам виконавчої влади за допомогу у матеріально-технічній модернізації та активну співпрацю. 
      Також на заході генерал Аброськін презентував автомобіль, об лаштований силами главку для своєчасної медичної допомоги співробітникам поліції. Генерал вручив ключі від медичного службового авто начальнику Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Донецькій області» Марині Сіверській. Наявність такого окремого транспортного засобу дозволить медикам бути поруч зі співробітниками поліції під час службових завдань, відряджень, спецоперацій та своєчасно прийти їм на допомогу. 
       Відзначили роботу поліцейських Донеччини й у Міністерстві внутрішніх справ України – правоохоронцям передали потужний службовий позашляховик для використання в жорстких умовах в зоні АТО. 
     Справні службові авто – суттєва підтримка поліцейським Донеччини, які працюють в надскладних умовах. Це дозволить ефективно виконувати оперативно-службову діяльність, швидко приїжджати на допомогу до місця скоєння правопорушення, обстрілу, виїжджати до інших населених пунктів області задля пошуку та затримання зловмисників тощо. 
      На черзі – інші населені пункти Донеччини.