понеділок, 28 листопада 2016 р.

Донеччина: майже 24 тисячі громадян задекларували свої доходи



З початку поточного року до фіскальних органів Донеччини громадянами надано майже 24 тис. декларацій про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, на загальну суму 2,4 млрд гривень. За результатами деклараційної компанії нараховано 31,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 36% або на 8,1 млн грн більше, ніж за підсумками деклараційної кампанії минулого року.

Щодо структури задекларованих доходів то найбільша частка поданих декларацій від громадян, які задекларували дохід від отримання майна у спадщину чи подарунок, а саме – 2190 декларацій. Сума задекларованих ними доходів складає понад 204 млн гривень.
Дохід від продажу транспорту або нерухомого майна задекларували 709 мешканців регіону. Сума задекларованих ними доходів складає 60 млн гривень.
До фіскальних органів області подано 96 податкових декларацій громадянами, які отримали дохід із джерел за межами України, у розмірі 41 млн гривень.
Більше мільйона гривень доходів за минулий рік по Донецькій області задекларували 184 громадянина. Усього мільйонерами задекларовано суму доходу 1,5 млрд гривень.
На отримання податкової знижки вже подали документи 3664 громадян Донеччини, сума податку на повернення з бюджету складає 3,7 млн гривень.
Нагадуємо, що реалізувати своє право на отримання податкової знижки громадяни можуть впродовж всього поточного року.