середу, 30 листопада 2016 р.

Діалог з платниками податків Добропільської ОДПІ



«З метою своєчасного вирішення проблемних питань з платниками податків постійно проводяться зустрічі. Ми прагнемо вести відкритий й конструктивний діалог та досягти повного порозуміння» - відзначила начальник Добропільської ОДПІ Алла Єльникова.
Під час зустрічі особливу увагу платників було акцентовано на своєчасну сплату податків, зборів та платежів до бюджету, особливо щодо очікуваного нарахування та сплати ПДВ у поточному та наступному роках.
З метою уникнення ризиків мінімізації податкових зобов’язань, начальник Добропільської ОДПІ закликала платників податків не використовувати тіньові схеми,  перевіряти своїх контрагентів та бізнес – партнерів, не здійснювати  придбання товару у підприємств, які здійснюють постачання товарів номенклатури, що відрізняється від номенклатури придбання за даними Єдиного реєстру податкових накладних, що призводить до виникнення податкових ризиків у відповідності з п.п. 14.1.221 ст.14 Податкового кодексу України.
Під час заходу відбулася дискусія на тему виплати заробітної плати у розмірі не менше законодавчо встановленого рівня та легальної заробітної плати. Адже, незважаючи на зниження ставки ЄСВ, деякі роботодавці продовжують приховувати реальні заробітки своїх працівників. Фахівці Добропільської ОДПІ закликали платників працювати тільки у правовому полі, не порушуючи законодавство про працю.
У ході зустрічі фахівцями інспекції було надано вичерпні відповіді на запитання.