неділя, 6 листопада 2016 р.

Вітаємо ровесника району



     6 листопада відзначає свій 81-й день народження Михайло Іванович Томко.
     Народився він на Сумщині. Коли хлопцю виповнилось 5 років, померла мама, коли навчався в 10 класі, не стало й батька. За життя батько мріяв, аби Михайло навчався в Сумському артилерійському училищі. Але за станом здоров`я Михайла не взяли до училища. І хлопець вступив до Херсонського сільгоспінституту, під час навчання потроху підробляв.
    По закінченню, в 1959 році, він приїхав працювати в колгосп «Заповіт Ілліча» Добропільського району.
     Через напружений графік працювати було нелегко, але труднощі не зупиняли.  Голова колгоспу, учасник бойових дій, Панченко Василь Леонтович, багато уваги приділяв будівництву, проведенню електроенергії в села Кутузівка, Рубіжне, роботі з кадрами, а молодому спеціалісту повністю довірив агрономічну службу колгоспу. 5 років напруженої роботи дали хороші результати. Колгосп «Заповіт Ілліча» посів І місце в районі з урожайності зернових культур і соняшника, виросла урожайність кормових і інших культур. В липні 1966 року Панченко В.Л. був нагороджений орденом Леніна, а Михайло Іванович (у віці 30 років) – орденом Трудового Червоного Прапора. 
    Разом з Арутюновим С.Г., директором Добропільського тресту з видобутку вугілля, брав участь у роботі ХХІІІ з`їзду КПРС. Згодом його було переведено на посаду головного агронома районного управління сільського господарства. За успішне виконання планів щодо збільшення виробництва і заготівлі зерна й інших культур землеробства в 1974 році Томко М.І. був нагороджений Почесною грамотою Президії Верховної Ради України. В подальшому Михайло Іванович працював на посадах начальника управління сільського господарства, районного агропромислового об`єднання, головою райкому профспілки працівників сільського господарства. Він ніколи не шукав в житті легких шляхів, працював чесно і самовіддано, завжди з повагою ставився до людей праці.
   Після виходу на пенсію Томко М.І. був членом президії районної ради ветеранів, завжди цікавився долю ветеранів війні та праці. До 75-річчя Добропільського району був нагороджений знаком – медаллю районної ради «За заслуги».
   Активна життєва позиція ровесника району завжди буде прикладом для майбутніх поколінь. Всі ці 56-років поруч з Михайлом Івановичем його дружина – Зінаїда Олексіївна, надійна і турботлива подруга, мати двох дітей, бабуся 4-х онуків, ветеран медичної служби.
     Шановний Михайле Івановичу!  
  Добропільська района рада від щирого серця вітає з Днем народження! Бажаємо доброго здоров`я, родинного благополуччя, щастя, довголіття!