понеділок, 28 листопада 2016 р.

Інвалідність - не перешкода для здобуття роботи



 З метою реалізації права людей з інвалідністю  на трудову діяльність та задоволення потреби роботодавців у кадрах, напередодні Міжнародного дня інвалідів, в рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості людей з інвалідністю  Добропільським міським центром зайнятості проведено ярмарок вакансій.

Такий захід у центрі зайнятості проводиться уже не вперше. Неабиякий інтерес він викликає не тільки серед інвалідів, які бажають працювати, а й серед роботодавців міста.
У ярмарку вакансій взяли участь підприємства міста ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» ВСП «Шахтоуправління «Добропільське», ТДВ «Шахта «Білозерська», ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» ВСП «Шахтоуправління «Білозерське», Філія ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» «Добропільське Енергопідприємство».
Ярмарок відкрила директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць, яка презентувала нові можливості служби зайнятості: зйомка відеорезюме, дистанційне навчання, навчання на платформі «Prometheus», дні відкритих дверей на виробництві, та підкреслила що вирішенням питань зайнятості служба займається кожного дня, а не тільки напередодні Міжнародного дня інвалідів.
Ярмарок вакансій відвідали понад  54 осіб. Під час заходу всі бажаючі мали змогу ознайомитись з інформацією про професії та спеціальності, актуальні на ринку праці.
 Ключовим моментом заходу була відеопрезентація підприємств та вільних робочих місць. Роботодавці детально розповіли про умови праці, режим роботи, розмір заробітної плати, тривалість робочого часу та відпочинку тощо. Наприкінці ярмарку кожен відвідувач, у відповідності до обраних вакансій, залишився на співбесіду з представником роботодавця.
Без сумніву, відвідувачі ярмарку вакансій отримали для себе багато корисної інформації і вкотре зрозуміли, що інвалід – означає працездатний.
Цю точко зору поділяють і роботодавці нашого міста.