четвер, 29 грудня 2016 р.

За використання природніх ресурсів підприємства Донеччини сплатили 475 мільйонів гривень



Саме таку суму рентних платежів за використання води, надр та лісів перерахували підприємства Донецької області до зведеного бюджету країни за одинадцять місяців 2016 року.
             Варто зазначити, що 73% від загальної суми надходжень становить плата за користування надрами, що безумовно пов’язано зі специфікою регіону, а саме з вугільно-видобувною галуззю. Так з початку року до державної казни надійшло майже 257 млн грн рентної плати за користування надрами, натомість місцевий бюджет отримав понад 88 млн грн зазначеного показника.
Друге місце з позначкою у 26% займає рентна плата за спеціальне використання води. За період січень-листопад 2016 року підприємства Донеччини сплатили понад 124 млн грн, що удвічі перевищує надходження відповідного періоду 2015 року.
Найменше рентної плати надійшло до місцевого бюджету області за спеціальне використання лісових ресурсів – 3,7 млн грн, що на 45% більше ніж у минулому році.
Частина рентних платежів, яка надходить до місцевої казни має велике значення у фінансуванні потреб місцевих громад та реалізації програм направлених на відновлення природних ресурсів.