четвер, 26 січня 2017 р.

У Шаховської громади з'явився центр безпеки

  Сьогодні в  Шаховській об’єднаній територіальній громаді відкрито центр безпеки громадян. 
   На урочистому відкритті були присутні Анастасія Дєєва, заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції, Руслан Білошицький, заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Павло Жебрівський, голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації, керівництво Добропільського району, начальник 19 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області Віталій Кінц, начальник Добропільського ВП Покровського ВП ГУ НП в Донецькій області, підполковник поліціїї Олексій Борковець, голова Шаховської громади та місцеві мешканці.
    Центр безпеки відкрито завдяки Пілотному проекту  щодо формування пожежної охорони в новостворених територіальних громадах. До складу центру входитиме не лише пожежно-рятувальна команда в кількості 17 осіб, але й швидка медична допомога та представники поліції.
 Також на базі центру буде створено команду добровольців-вогнеборців, які разом із професійними пожежниками виїжджатимуть на виклики.
 У своєму виступі Павло Жебрівський, голова облдержадміністрації наголосив: "Сьогодні ми відкрили Центри безпеки, і це одна із складових самодостатності цієї громади. І це тільки початок будівництва класного життя. На мій погляд, село – це осередок українства на Донеччині. Приїдьте у будь-яке донецьке село, і ви почуєте нормальну українську мову, відчуєте козацький дух. Центр безпеки означає не тільки швидку ліквідацію пожежі, а й розчищені дороги. Наступного року у громадах будуть відкриватися Центри надання адміністративних послуг, і це ми профінансуємо у цьому році» .
  Після урочистого відкриття центру всі присутні мали можливість оглянути приміщення, новий сучасний транспорт для роботи та обладнання.
  Сподіваємося, що новий центр буде здійснювати свою діяльність з легкістю та долати не тільки стихії і катастрофи, а й будь-які перешкоди.
  Нехай впевненість рятувальників у собі і в своєму святому призначенні - рятувати життя, заряджає енергією всю громаду.