субота, 14 січня 2017 р.

Пенсії екс-правоохоронців перерахують відповідно до виплат для поліцейських



Невдовзі розпочнеться перерахунок пенсій колишнім працівникам органів внутрішніх справ з урахуванням видів грошового забезпечення, установлених законодавством для поліцейських. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

За його словами, у МВС створено робочу групу із залученням фахівців кадрових, фінансових, юридичних та пенсійних підрозділів МВС, Національної поліції, ДСНС та представників ветеранських організацій.
Залучені експерти розроблять відповідну систему прирівнювання посад колишніх працівників ОВС до посад поліцейських, після чого розпочнеться перерахування розмірів пенсійних виплат.
«Моя позиція однозначна – Закон має виконуватися. Необхідно усунути диспропорцію у пенсійному забезпеченні між колишніми працівниками міліції та поліцейськими», – повідомив Сергій Яровий.
Нагадаємо, відповідно до п.15 розділу ІХ Прикінцевих та перехідних положень Закону № 900- VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей» за колишніми працівниками міліції, у тому числі пенсіонерами, а також членами їхніх сімей, іншими особами зберігаються пільги, компенсації і гарантії, передбачені Законом «Про Національну поліцію України» для колишніх поліцейських та членів їхніх сімей.