понеділок, 27 лютого 2017 р.

Масляна у Шилівці


   26 лютого в с.Шилівка відбулося масове гуляння з приводу святкування Масляної.   
   Треба зазначити, що це свято для Шилівської громади проходило вперше за багато років.   Незважаючи на те, що в селі відсутній клуб та працівник відповідного профілю, завдяки зусиллям місцевих активістів та депутатів всіх рівнів, свято проводів зими та зустрічі весни таки відбулося. 
    На заході були присутні від районної ради Ірина Стрепоченко та Юлія Бєлова. З дружнім візитом завітали на свято артисти с.Новофедорівка та представники Добропільської сільської громади на чолі з головою Анною Павловою. Дорогих гостей зустрічали з хлібом-сіллю найменші жителі села.

  Свої театреалізовані виступи подарували глядачам Шевкун А.І., Манасарова М.П., Макогон П.М. та інші.
    Почесні гості, які приїхали на свято, також порадували своєю творчістю, а дівчат з с.Добропілля не зупинила навіть прохолода, своїм виступом вони запалили настрій всіх присутніх.
    Сільська молодь помірялася силою та кмітливістю у змаганнях, а наприкінці свята всі разом поводили хоровод  та спалили опудало зими. Після цього кожний присутній мав можливість пригоститися смачними стравами, приготованими місцевими кулінарами.
     Треба зазначити, що свято відбулося завдяки ініціативі місцевого депутата Тетяни Краузе, яку підтримали завідуюча ДНЗ "Світлячок" Антоніна Подопригора, завідуюча фельдшерським пунктом Ганна Таденєва-Цап та молодша медсестра ФП Віра Філонова - ведуча цього свята. Благодійниками заходу виступили, як сама Тетяна Краузе, так і районний депутат Андрій Борисов.
    Дуже приємно, що громада мала можливість взяти участь в безпрограшній лотереї. Всі отримали борщові та вітамінні набори.
   На початку святкування було оголошено благодійну акцію на допомогу в лікуванні Аліни Рябченко, дівчинки, яка проживає в смт Водянське Добропільської міської ради. Зібрані кошти в сумі 1104 гривні будуть передані сім'ї Рябченко.
 Сподіваємося, що цей приклад активності та згуртованості громади надихне інших на проведення таких колоритних заходів.