середу, 29 березня 2017 р.

Подання е-декларацій продовжується до 1 травня



На сайті Верховної Ради України розміщено Закон про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції", який 27.03.2017 підписав Президент України Петро Порошенко.
Відповідно до Закону, до 1 травня 2017 року продовжується строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону "Про запобігання корупції" подають таку декларацію вперше.

Також Закон звільняє від подання електронних декларацій військовослужбовців-строковиків, контрактників, сержантів і старшин за контрактом, молодших офіцерів за контрактом та курсантів вищих навчальних закладів, в яких є кафедри або відділення військової підготовки, якщо вони не займають інші посади, які передбачають заповнення е-декларацій.
Крім того, збільшується термін подання е-декларацій для військовослужбовців. Якщо вони беруть участь у бойових діях, то зможуть подавати декларації за минулий рік протягом 3 місяців з моменту прибуття до місця проходження військової служби або дня закінчення служби.
Ще однією важливою зміною до Закону "Про запобігання корупції" є те, що електронне декларування стає обов'язковим для представників громадських організацій, що здійснюють діяльність, пов'язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики тощо.