субота, 4 березня 2017 р.

Щодо сплати до бюджету податкових зобов’язань з ПДВ по уточнюючих розрахунках




         Головне управління ДФС у Донецькій області своїм листом № 1494/7/05-99-13-04-13 від 23.02.2017 повідомляє про внесені зміни до пункту 200'.6 статті 200' Податкового Кодексу, якими запроваджено обов’язковість сплати до бюджету податкових зобов’язань з ПДВ по уточнюючих розрахунках до податкових декларацій через ПДВ - рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ. Для цього ДФС України формуються окремі реєстри для перерахування ПДВ до бюджету. 

         Вказані реєстри на сплату формуються щоденно у разі подання платником уточнюючих розрахунків на збільшення нарахованої до сплати суми ПДВ та податковими органами забезпечується підтвердження їх тільки на суму по рядку 18.1 Б.
      Слід зауважити, що сума штрафної санкції, самостійно розрахованої платником у уточнюючому розрахунку (р.18.3 Б) та сума пені за несвоєчасну сплату узгодженого грошового зобов’язання, що нараховуються в картці платника після подання уточнюючого розрахунку, повинні бути сплачені з власного поточного банківського рахунку у загальновстановленому порядку, тобто не пізніше дати подання уточнюючого розрахунку.