четвер, 30 березня 2017 р.

Легалізація заробітної плати – основа стабільного майбутнього




        Як повідомила головний державний ревізор відділу податків і зборів з фізичних осіб Стрельченко Наталя, є випадки, коли працівники отримують офіційну зарплату на рівні або меншу за мінімальну, а решту зарплати – «у конверті». Це явна ознака прихованої зайнятості, коли людей оформлюють на роботу погодинно, проставляють їм у табелі робочого часу 2 або 4 години, тоді як вони працюють по 8 годин на день. Відповідно й показують зарплату за 2 або 4 години, а решту платять «у конвертах».


         У результаті людина втрачає значну частку страхового стажу. Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців працюють у законодавчому полі.         Але є й такі, які намагаючись отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин. 
        Офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночасдля роботодавцяце і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.
        Держава зробила великий крок у напрямку подолання тіньової зайнятості, суттєво зменшивши розмір єдиного соціального внеску. Це усвідомлена позиція, яка зрештою покликана заохотити роботодавців підвищити розмір заробітної плати та вивести  з тіні.
      І пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в “конверті” – ви маєте досить забезпечене сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім.
      Джерело: Відділ податків і зборів з фізичних осіб.