субота, 11 березня 2017 р.

До землі – дбайливо і з любов’ю



Природа сказала жінці: будь прекрасною, якщо можеш. Мудрою, якщо хочеш.
Але розсудливою ти повинна бути неодмінно. Героїня нашої розповіді Короття Тетяна Василівна теж поділяє цю думку. Адже у своїй роботі саме розсудливість визначає як одну з пріоритетних рис жінки-землевпорядника.
   У нашій країні ця професія завжди користувалася шаною, адже вона присвячена безцінному скарбу України – землі. Тому до землі завжди було особливе ставлення. У цьому і заслуга землевпорядників, які стежать за тим, аби земля  використовувалася раціонально, ефективно і дбайливо.

У селах Нововодянської сільської ради Тетяну Василівну люди знають добре: сумлінно виконує свої обов'язки землевпорядника. Розповідає, як подружилася з цією спеціальністю, в 1998 році зайняла посаду в Шахтарському районному відділі земельних відносин. В 2003 році розпочала свій трудовий стаж в Добропільському міському відділі земельних відносин до сільської ради перейшла працювати землевпорядником в 2013 році. А сьогодні без цієї професії не уявляє свого життя.
Ця жінка – досвідчений фахівець, який чудово виконує свої обов'язки. І в колективі про неї можна почути лише добре слово. Робота землевпорядника вимагає точності, уважності, чіткості, відповідальності, а найголовніше – вміння спілкуватися з людьми. Хоча догодити всім неможливо, та жінка у земельних суперечках завжди знайде, як залагодити непорозуміння, дбає про те, щоб все відбувалося відповідно до законодавства.
А ще вона любляча та ніжна мати для свого сина, добра господиня. Полюбляє працювати час від часу на городі, поратись на клумбі. Можливо, для когось важка робота на землі – лише обов'язок, який прийнято виконувати на селі, а для  Тетяни така праця ще й приносить задоволення. До того, що все можна виростити власноруч та споживати екологічно чисті продукти, вона привчає й свого сина.
Із особливим захопленням  Тетяна розповідає про квітникарство. Мріє, що після виходу на пенсію ще більше часу присвятить квітучим рослинам, які прикрашатимуть її садибу.
Сьогодні в районі, за приблизними підрахунками, земля впорядковується в основному дбайливими жіночими руками. І якщо колись цю роботу вважали лише чоловічою, то тепер – навпаки. Головне, що дбайливо і з любов’ю.