середу, 10 травня 2017 р.

У МВС нагадали, як отримати посвідчення водія


           Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ роз’яснив процес отримання посвідчення водія вперше.
     Процес складається з таких етапів: проходження медичної комісії, навчання в автошколі, складання іспитів в автошколі, підготовка та подача пакету документів у територіальному сервісному центрі, складання іспитів у ТСЦ та власне отримання посвідчення водія.

На сайті  Головного сервісного центру МВС працює розділ «автошколи», де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства. У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.
Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи: заява на ім'я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);       паспорт (пред'являється особисто); копія ідентифікаційного коду; чотири фотографії розміру 3,5х4,5; медична довідка.
Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС, прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.
Іспити складаються з двох частин:
-          теоретичної (тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);
-          практичної  (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців).
При допущенні більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять. Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.
У травні, після детального аналізу всіх пропозицій, відбудеться фінальне редагування робочими групами Головного сервісного центру МВС нових екзаменаційних білетів з ПДР.