вівторок, 1 серпня 2017 р.

В ЗАПОРІЖЖІ ПРОЙШЛА МАСШТАБНА МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОНФЕРЕНЦІЯ



27-28 липня начальник Центру надання адміністративних послуг Шахівської ОТГ Омельченко Анна разом з представниками об’єднаних територіальних громад 10 областей відвідали конференцію «Стан та перспективи реформування системи надання адміністративних послуг. Децентралізація повноважень» в м. Запоріжжя.
    Запорізький ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування», Дніпровський, Полтавський, Львівський Хаби та Запорізька ОДА стали організаторами дводенної міжрегіональної конференції.
     Відкрили захід заступник голови правління Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Вінницький, директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олександр Свистун, заступник голови – керівник апарату Запорізької ОДА Зінаїда Бойко та депутат Запорізької обласної ради Дмитро Майстро доповідями про реформу децентралізації в Україні в цілому та Запорізькій області зокрема.
    Серед основних спікерів заходу – Роман Матвійчук – експерт Компоненту 2. Програма U-LEAD, керівник-експерт проекту ЕС з модернізації 16 Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Волинській, Львівській та Рівненських областях. Експерт проінформував учасників конференції про існуючі моделі, кроки створення та калькулятор витрат на ЦНАП.
    Своїм досвідом поділились Ірина Корольчук , керівник ЦНАП Зимнівської ОТГ Волинської області та Лариса Карп’як, керівник ЦНАП у м. Луцьку, які розповіли про власний шлях від створення до успішного функціонування ЦНАП у своїх регіонах.
   В рамках конференції, директор Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» презентував аудиторії відео-історію про впровадження реформи, яка демонструє відмінності якості життя об’єднаних територій та противників децентралізації.
    Разом робимо послуги доступними для населення!