пʼятниця, 15 вересня 2017 р.

Парламент приступив до прийняття змін до процесуальних кодексів



Верховна Рада України розпочала процедуру розгляду у другому читанні законопроекту про внесення змін до процесуальних кодексів.
Всього до законопроекту про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів до другого читання надійшло 4384 поправки, за кожну з яких мають проголосувати депутати.

За перший пленарний тиждень роботи парламенту народні депутати розглянули понад 600 поправок і продовжать його розгляд вже 19 вересня.
Спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що розгляд законопроекту буде продовжено на наступних засіданнях.
Він зауважив, що до цього законопроекту надійшла «безпрецедентна кількість правок».
За його словами, таких масштабних законів не було в історії українського парламенту.
Поки Верховна Рада не закінчить розгляд змін до процесуальних кодексів, інші законопроекти не будуть розглядатися.
Нагадаємо, що у наприкінці червня парламент прийняв у першому читанні відповідний законопроект, який передбачає повне оновлення Цивільного процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства, а також внесення окремих змін до Кодексу законів про працю, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального, Сімейного, Цивільного  та Кримінально-виконавчого кодексів України.
Без прийняття цього закону новий Верховний Суд, навіть за умови призначення суддів, не зможе виконувати свої функції як суд касаційної інстанції, як це передбачено змінами до Конституції.